Miten lopettaa hemorrhaging tiedot Facebookissa

Miten pysäyttää vuotavat tiedot Facebookissa
Joka kerta, kun avaat sovelluksen, napsauta linkkiä, kuten postia, lue artikkeli, siirrä mainoksen päälle tai muodosta yhteys johonkin, luodaan tietoja.

Jos olet yksi 2.2 miljardin Facebookin käyttäjistä kaikkialla maailmassa, olet varmaankin huolestunut Cambridge Analytica skandaali, tarina, joka alkoi, kun The Guardian paljasti 50 miljoonan (nyt ajatellaan olevan 87 miljoonaa) käyttäjäprofiilit on haettu ja jaettu ilman käyttäjien suostumusta.

Vaikka #deletefacebook kampanja on vauhdittanut Twitteriä, useimmille meistä ei yksinkertaisesti ole käytännössä mahdollista poistaa tilejä. Teknisesti on teknisesti vaikeaa, ja koska neljäsosa ihmisväestöstä on alustalla, ei ole kiistatonta yhteiskunnallista kustannusta, jos heitä ei ole.

Facebook-profiilia ei myöskään ole mahdollista käyttää tai edes saada olemaan luovuttamatta ainakin joitakin tietoja: klikkaamalla linkkiä, kuten postia, siirrä mainoksen päälle tai muodostat yhteyden jokaiselle käyttäjälle, kun avaat sovelluksen. tiedot. Tätä tietotyyppiä ei voi hallita, koska Facebook pitää tällaisia ​​tietoja omaisuudessaan.

Jokaisella palvelulla on hinta, ja hinta Facebookista on tietosi.

Voit kuitenkin pysyä Facebookissa (ja muissa sellaisissa sosiaalisen median ympäristöissä) ilman verenvuototietoja. Jos haluat olla yhteydessä näihin vanhoihin koulu-ystäviin - huolimatta siitä, ettet näe niitä koskaan uudelleen - tässä voit tehdä askel askeleelta. Seuraavat ohjeet on räätälöity mobiililaitteiden Facebook-asetuksiin.

Sijaintisi

Ensimmäinen paikka on kädessä pidettävä laite. Facebook pyytää pääsyä GPS-sijaintisi oletusarvoisesti, ja jos et lukenut hienoa tulostusta sovelluksen asennuksen yhteydessä (jos olet, että yksi henkilö kerro minulle, mistä löydät ajan), sillä on tällä hetkellä pääsy.

Tämä tarkoittaa sitä, että kun avaat sovelluksen, jota se tietää, ja jos et ole vaihtanut sijaintisi jakamista koskevaa asetusta ”Aina” -asetukseksi ”Ei koskaan” tai ”Vain käytön aikana”, se voi seurata sijaintiasi, kun et käytä sovellus.

Jos haluat pitää päivittäiset liikkeet itsellesi, siirry Applen iPhonessa tai Androidissa oleviin Asetuksiin, siirry sijaintipalveluihin ja sammuta tai valitse ”Älä koskaan” Facebookissa. (InnerSelf Editorin huomautus: Minulla oli puhelimessani, kun kerran asetuksissa halusin mennä lisäasetuksiin, jotta voit löytää "Location access".)

Kun olet siellä, tarkista, onko muita sosiaalisen median sovelluksia, joissa on pääsy pääsyyn (kuten Twitter ja Instagram), ja harkitse niiden muuttamista "Never". (InnerSelf Editorin huomautus: Puhelimessani sovelluksissa sovelluksissa oli sijaintiasetukset automaattisesti oikeuksissa: Chrome, GasBuddy, LetGo, Tarjous, Sää. Neljällä viimeisellä on hyvä syy olla mukana, vaikka otin ne pois ja muutan ne vain tarpeen mukaan. Olin jo poistanut kameran ja muiden sovellusten pääsyn sijaintiin.))

Muista, että puhelimesi kuvat on myös merkitty GPS: llä, joten jos aiot jakaa ne Facebookissa, peruuta myös GPS-käyttöoikeus kameraan.

Sisältösi

Seuraava asia on valvoa, kuka voi nähdä, mitä lähetät, kuka voi nähdä yksityisiä tietoja, kuten sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi, ja soveltaa sitten näitä asetuksia jälkikäteen kaikkeen, mitä olet jo lähettänyt.

Facebookissa on Asetukset-välilehden "Yksityisyyden pikakuvakkeet" -välilehti, mutta aloitamme tiliasetukset> Yksityisyys.

Voit valvoa, kuka näkee, mitä lähetät, ja kuka näkee seuraavat ihmiset ja sivut rajoittamalla yleisöä täällä.

Vaihda ”Kuka näkee tulevia viestejäsi” ja ”Kuka voi nähdä seuraavat ihmiset ja sivut, joita seuraat” vain ”Vain ystävät”.

Samassa valikossa, jos vierität alas, näet asetuksen nimeltä "Haluatko hakukoneiden olevan Facebookin ulkopuolella linkkiä profiilisi kanssa?" Valitse Ei.

Kun olet tehnyt nämä muutokset, vieritä alaspäin ja rajaa yleisö aiempien viestien kohdalle. Käytä uutta asetusta kaikkiin aikaisempiin viesteihin, vaikka Facebook yrittää hälyttää sinua. ”Ainoa tapa kumota tämä on muuttaa jokaisen viestin yleisö kerrallaan! Herranen aika! Sinun on vaihdettava 1,700-viestejä kymmenen vuoden ajan. ”Ohita pelkosi ja napsauta Rajoita.

Seuraavaksi siirry kohtaan Privacy Shortcuts - tämä on navigointipalkissa, joka on alla Asetukset. Valitse sitten Tietosuojavalvonta. Rajoita, kuka näkee henkilökohtaiset tiedot (syntymäaika, sähköpostiosoite, puhelinnumero, syntymäpaikka, jos annoit sen) vain "Minulle". (InnerSelf-editorin huomautus: Tämän löytäminen kesti jonkin aikaa. Firefoxissa se sijaitsee Ohje-osiossa (Facebookin yläosassa oleva pieni kysymysmerkki. Yksityisyydensuoja on myös siellä.)

Kolmannen osapuolen sovellukset

Joka kerta, kun käytät Facebookia kirjautumalla palveluun tai sovellukseen, annat sekä Facebookin että kolmannen osapuolen palvelun käyttöoikeudet tietoihin.

Facebook on luvannut tutkia ja muuttaa tätä äskettäin Cambridge Analytican skandaalin seurauksena, mutta sillä välin on parasta olla käyttämättä Facebookia kirjautumalla kolmannen osapuolen palveluihin. Tämä sisältää valitettavasti myös Bingo Bashin.

Tietosuojavalvonnan kolmas näyttö näyttää, mitkä sovellukset voivat käyttää tietojasi tällä hetkellä. Poista kaikki, joita et tunnista tai jotka ovat tarpeettomia.

Viimeisessä vaiheessa poistamme Facebook-integraation kokonaan. Tämä on valinnainen. Jos valitset tämän, se peruuttaa kaikkien aiempien sovellusten, laajennusten ja verkkosivustojen käyttöoikeudet, joilla on pääsy tietosi. Se estää myös ystäviäsi keräämästä tietojasi sovelluksistaan.

Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse poistaa yksittäisiä sovelluksia, koska ne kaikki häviävät.

Facebook-integraation poistaminen käytöstä

Jos haluat olla yhtä turvallinen kuin se on mahdollista Facebookissa, voit peruuttaa kolmannen osapuolen pääsyn sisältöön kokonaan. Tämä tarkoittaa kaikkien sovellusten, laajennusten ja verkkosivustojen sammuttamista.

Jos otat tämän vaiheen, Facebook ei pysty vastaanottamaan tietoja Facebookin ulkopuolisten sovellusten käytöstä ja sovellukset eivät pysty vastaanottamaan Facebook-tietojasi.

Jos olet yritys, tämä ei ole hyvä idea, koska tarvitset sitä mainostamaan ja testaamaan sovelluksia. Tämä koskee henkilökohtaisia ​​sivuja.

Se voi tehdä elämästä hieman vaikeammaksi, sillä seuraava Farfetch-ostoksesi edellyttää, että asetat oman tilisi, ei vain kerätä profiiliasi. Klout-pisteet saattavat pudota, koska se ei näe Facebookia ja se saattaa tuntua hirvittävän.

Muista, että tämä asetus koskee vain lähettämiäsi tietoja. Facebookin avulla luomasi signaalit (mitä haluat, napsautat, lukea) kuuluvat edelleen Facebookiin ja niitä käytetään mainonnan räätälöintiin.

Voit poistaa Facebook-integraation käytöstä valitsemalla Asetukset ja sitten Sovellukset. Valitse Sovellukset, sivustot ja pelit.

Facebook varoittaa kaikista Farmville-päivityksistä, joita et menetä ja miten sinulla on vaikea kirjautua sisään Guardianiin ilman Facebookia. Ohita tämä ja valitse ”Sammuta”.

ConversationHyvin tehty. Tietosi ovat nyt yhtä turvallisia kuin Facebookissa. Muista kuitenkin, että kaikki, mitä teet alustalla, tuottaa edelleen tietoja.

Author

Belinda Barnet, media- ja viestintäjohtaja, Swinburnen teknillinen yliopisto

Tämä artikkeli julkaistiin alunperin Conversation. Lue alkuperäinen artikkeli.

Tämän tekijän kirjat

{amazonWS: searchindex = Kirjat; avainsanat = Belinda Barnet; maxresults = 2}

enafarzh-CNzh-TWnltlfifrdehiiditjakomsnofaptruessvtrvi

seuraa InnerSelfia

facebook-kuvakeTwitter-kuvakeRSS-kuvake

Hanki uusimmat sähköpostitse

{Emailcloak = off}